lördag 31 januari 2015

Öringsfiske

Tjena!

Idag var jag och Peter ute och fiskade öring för att se om vi kunde skrapa ihop lite poäng till Specimen Cupen vi är med i i år. Eftersom det varit relativt mycket nederbörd den senaste tiden så kunde vi inte fiska i den å vi hade siktet inställt på först, det var nämligen meningen att vi skulle fiska gädda.

Så vi fick åka till en liten å i närheten av där vi bor för att fiska öring. Vår plan var att få några fiskar runt 2,5-4 kilo och i och med det så beslutade vi att det nog var taktiskt bäst att köra på efterleksfisk högre upp i åsystemet. Det visade sig vara trögt fiske och de första timmarna producerade bara en fisk och det var inte en medlem av målarten, utan en gädda.

På eftermiddagen hade vattnet i ån klarnat upp än lite mer och då lossnade även öringsfisket lite. Jag började med att kroka en öring på 2,7 kilo, ingen bjässe men en fisk som nog kommer att ge poäng i tävlingen. Peter fick ganska kort därefter en fisk, detta var en liten rackare som vägde cirka 1 kilo. Vi traskade lite mer nedströms för att se om vi kunde fånga ett bättre exemplar. Vi hittade en fin plats med lite större stenar ute i vattnet, idealisk plats för en öring som vill ha strömlä. Efter bara något kast så suger det i Peters Rapala count down, en hyfsad fight och en lugn håvning och en landad arg öringshane var ett faktum. Denna fisk vägdes in på 3,5 kilo, även detta logiskt nog en fisk som har potential till att ge bra poäng i slutet av året när tävlingen summeras.

Vi har nu efter ett pass, avklarat detta fiske och kommer nog inte fiska detta mer i år.

Nästa helg hoppas jag på att vattenståndet i åarna är normalt/bättre så att jag kan få göra min efterlängtade satsning.Detta var alles för idag.

/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar