torsdag 9 juli 2015

10 gradaren, mörtfiske i Rögle dammar och annat.

Hallå!

Som ni märker så har det inte skrivits här på ett bra tag. Familj, jobb och annat har tagit min tid i anspråk.

Jag har kommit ut på lite pillemete nu i våras utan någon fångst att tala och jag har även lagt lite tid på färna med mediokert resultat. Har fått några fiskar i ett nytt vatten för mig, dessa var i bra kondition men längderna för toppvikter saknades.

Det är riktigt roligt att fiska färna i små intima vatten, ån i fråga är smalare än Almaån och man måste köra lite stealth metoder för att komma åt fisken.

Orörda och fina var fiskarna dock.
Just denna firre var den största från det vattnet som jag fick i våras, vikten var på 1760 gram.

Om vi fortsätter på temat färna så fiskade jag efter denna fantastiska fisk även efter leken. Jag valde att förlägga mitt fiske till en större å än den lilla försöksån. Jag har tidigare tagit fiska på 2+ efter leken i just den ån och tänkte att det skulle vara najs att hitta en bättre fisk även i år. Jag gjorde inte det tyvärr utan det blev en färna i samma kaliber som ovanstående.

Kompisen lyckades med bedriften att plocka en fin fjällis på 7 kilo någonting när han fiskade färna med bröd.

Efter färna fiskena så har jag även lagt lite tid i Rögle dammar. Först efter braxen och det gick som det gick - åt helvete...

Sedermera har jag försökt att pilla upp en av dammarnas större mörtar. Jag har lagt ett gäng pass efter dessa coola silverfiskar och fått en drös runt halvkilot men de riktigt fina fiskarna runt åtta hekto + har jag inte lyckats få upp. Lyckades dock med att tappa en precis vid kanten då jag hade glömt håv (idiotjävel), som såg ut till att kunna vara en regga :(

550 gram


En mycket gångbar metod för fisket i Rögle dammar nu under försommaren och tidig sommar har varit att fiska med maggotfeeder och maggot som bete. Maggoten kan med fördel boostas med Brännis Lönnsirap dipp eller valfri smak som man tror på. Jag har fått mycket fisk ju på Brännis Lönnsirap. Polaren har även under sitt fiske i Rögle lyckat ta några finare braxnar på över sex kilo på detta sätt samt även hittat en reggmört.

Senaste passet jag lade i Rögle var efter mört det med. Det var riktigt varmt och vindstilla vilket gjorde fisket trögt. Jag lyckades se en hel del finare braxnar som cirkulerade ytligt i dammen så jag tacklade upp ett flötmete för att se om man kunde provocera dem till ett hugg. Men de var inte ett dugg intresserade av mat. Istället tänkte jag att jag kunde försöka få lite betesfisk inför ålmetena senare i år, så jag fortsatte att mete med flöte. Då började småfisk sprätta i ytan och jag förstod att det var något större som jagade dem. Jag lade ut betet där och flötet dök direkt. Efter en rolig fajt så kunde jag beundra en sliten gammal krigare till abborre. En trevlig fisk på 1630 gram och 48 cm hade fattat tycke för mina maggots.

Borre 1630 gram
Jag har även varit ute på 10 gradaren. Vi hade ett fenomenalt fiske därute med stora långor, blåkäft, blåkäxa och lubb.

Själv kunde jag inte fiska särskilt mycket då min landkrabbighet gjorde sig påmind i form av sjösjuka från helvetet. Jag fick regg på blåkäxa, men det hade ju varit roligt att få till det på någon annan art med. Vi fick även stifta bekantskap med grindvalar när vi var där ute, en häftig upplevelse.

Blåkäxa 510 gram


Detta är vad som hänt den senaste tiden, inget spektakulärt men året är inte slut! :)

Över och ut!

/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar