söndag 6 september 2015

Artfiske Öresund - Öresund Open 2015

Hallojsan!

Förra helgen så deltog jag, Algot och Brännis som lag, Team Sportingdepån (tack för stödet Daniel Möller), i en trevlig tillställning vid namn Öresund Open. Starten var 7.30 på söndagsmorgonen och vi utgick från Råå hamn. Det var alltså vi tre som var ett av småbåtsteamen som ställde upp. För vår del gick tävlingen bra, men vi lyckades inte hitta någon makrill eller knot vilket också blev vårt fall. Vi blev två med två arter bakom vinnarna.

Vi lade upp vårt fiske med att börja precis utanför Kemira för att se om vi kunde få tag i några skrubbor och denna kvot fyllde vi snabbt. Vi fick på samma plats även rödspättor och sandskäddor som höll måttet. Vi beslutade där efter att försöka se om det fanns någon havsöring att fånga men de lös med sin frånvaro. Ej heller lyckades vi hitta någon makrill eller gråsej utanför Västhamnen, så vi beslutade att pysa ner mot M7. Där fångade vi ett gäng koljor och vitlingar som var stora nog för att räknas i tävlingen. Även sillen lyckades vi få här samt att vi fyllde rödspätta- och sandskäddekvoten här. Vi stack sedan ner mot Ven för att se om vi kunde hitta någon knot där nere, men icke. Istället letade vi oss mot den samling båtar som låg norr om ön i förhoppning att det fanns lite makrill där. Ingen makrill, men dock fylld kvot på torsk och en gråsej fanns där. Mot Råå och där blev det korvgrillning och räkning av arter. Vi hann även med en vända på var norr om Helsingör. Det blev två små slätvarar, en horngädda och en massa fjärsing där uppe.

Som sagt ,vi blev tvåa och får väl anse oss nöjda med det resultatet. Vi kommer med all sannolikhet att delta nästa år om tävlingen arrangeras.

Här nedan följer lite bilder;

En gråsej på nästan två som gav oss bra poäng.
En rödspätta som klarade måttet i tävlingen :)
Min lilla slätvar
Algot med slätvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar