söndag 11 oktober 2015

Havsfiske med kolja och bonito

Hallojsan!

Förra helgen var jag ute med Siam igen och det var även denna gång en tävling som gällde. Denna gång var det EFSA:s trevliga arttävling som gick av stapeln.

Fisket var halvsegt och tävlingen blev mycket jämn. Antalet arter som de tävlande fick upp låg mellan 5-7. Det som var roligt var att det kom upp en, vad jag vet, reggkolja. Denna gång var det min gode vän Kapten Haddock, a.k.a Lennart Brännström som hittade sin 19:e art. Brännis var även för dagen min lagkamrat i tävlingen. Tävlingen var riktigt rolig och jag vill ge lite ros till Frank på Siam samt Anders och Sixten för ett gott arrangemang!


Idag kom jag äntligen iväg på bonitofiske utanför Varberg. Dessa fiskar visade sig vaknat på sin kinkiga sida idag. Det var otroligt mycket fisk som rörde sig i området och man såg dem simma precis under ytan. Jag hade en fisk på, men den tappades då kroken på flugan rätades ut - surt!

Det var bara under de första timmarna precis efter gryningen som det fångades fisk, sedan verkade det dö ut. Jag hann med fyra timmars bonitofiske i alla fall och därmed var min premiär för detta fiske från land avklarad.

Jag avslutar min lilla resumé med ett foto på en bonito som grannen fångade;


Får se om jag kan komma iväg på lite mer bonitofiske innan det blir för kallt.

Ha det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar