fredag 2 oktober 2015

Metetur i Öresund

Fortsätter på inslagen bana med fiske i sundet. Det är den tiden på året nu då det börja komma upp stora platta fiskar, men även andra roliga saker som knot, kolja, vitling med mera.

Söndagen spenderades på Rååbåtarna, närmare bestämt på Siam, då vi hade klubbtur med Råås Havsfiskeklubb. Detta var en av deltävlingarna i årets klubbmästerskap. För egen del gick det skapligt och jag lyckades skrapa ihop lite fisk som gav mig hyfsat bra poäng.

Fisket var halvsvårt med stark ström. Skrubbafisket var helt okej, medan jag tyckte att rödspättan var trög. Det kom upp en rolig fångst på Disken, nämligen en lerskädda. Att den kom upp där, där det är så pass grunt var lite av en överraskning för oss som bevittnade det. Fisket ute vid M7 präglades av en grym ström, vilket gjorde att man fick fiska med tunga pilkar för att komma ner till koljorna. Det kom i alla fall upp två reggkoljor på båten och en vitling som var riktigt fin. Den vägdes dock inte men kan nog varit en regga. Själv fick jag en skaplig kolja på 1050 gram. Koljan är en fisk som jag tycker är rolig att fiska efter och som med de lätta pillemetegrejorna ger en fin kamp. En regga på en sådan är eftertraktad!

I veckan var jag även ute på en tur med Vandia. En seg historia med mycket sandskäddor, en del spättor, men i beskedlig storlek.

I helgen blir det tävling med EFSA. Ska bli väldigt kul.

Peter med reggkolja
Kolja på 1050 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar