söndag 10 juni 2012

Färnafiskeri med Östgöten och Per

Tjenare,

Jag har de senaste två veckorna lagt lite tid på färnorna i norra skåne. Detta har varit i sällskap med Östgöten och Per.

Första turen så blev det en hel del fisk, dock utan någon över tvåkilossträcket. Det var en hel del hanar. Jag brände dock en färna som troligtvis hade varit ett säkert PB. Macke - östgöten såg fisken och den var bra mycket större än de vi sett innan.Macke med en av hans firrar.

Vi avslutade fisket för att återkomma en annan dag.

Några dagar senare så var det dags för oss igen. Laddade med bröd och räkor så kände vi att vi skulle få ett givande fiske. Fisket började trevande, men vi fick fiske efter ett tag. Vi konstaterade att de var utlekta. Av någon anledning så var fisken inte så sugen på att gå upp på bröd. Antagligen kan detta ha berott på den relativt låga vattenföringen. Vi tänkte att vi fick tackla om. Jag funderade lite och kom fram till att en räka fiskad obyad under ett avonflöte kanske kunde vara rätt melodi.

Det dröjde inte länge förrän Macke fick första fisken. Sedan rullade det på. Vi drog rätt snabbt upp tre stycken över två kilo med en topp på 2280 för Macke. Dessa hade sannolikt varit reggor om de inte varit så tunna. Mackes fisk mätte 57 cm, ett mått som kan vara regga i under rätt omständigheter.Hell Ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar